Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι ελίτ «Φώκιες» που εκτέλεσαν τον «Τζερόνιμο»

Επιχείρηση «Σκοτώστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν»: ο αρχιτρομοκράτης της Αλ Κάιντα ξεψύχησε μέσα σε ένα λουτρό αίματος στο Πακιστάν. Κανείς δεν θα μάθει τα ονόματα των ανδρών της επίλεκτης «Ομάδας 6» των Seals («Φώκιες»), των πάνοπλων και αδίστακτων βατραχανθρώπων των ΗΠΑ που τον εκτέλεσαν. Είναι το μυστικό ενός φονικού επαγγέλματος


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2011, 05:45





Ποια είναι όμως τα «καθαρόαιμα της Αμερικής», όπως τους αποκαλούν για τις σχεδόν υπεράνθρωπες ικανότητές τους; Και γιατί επελέγησαν αυτοί, οι «βατραχάνθρωποι» στα καθ΄ ημάς, για μια από αέρος επίθεση σε οχυρωμένο στόχο στην ξηρά; Η απάντηση είναι απλή: κομάντος υπάρχουν πολλοί στις ΗΠΑοι «Ρέιντζερς» του στρατού, η αερομεταφερόμενη ομάδα Delta, αλλά και διάφορα «μείγματα» επιλέκτων, όπως η ομάδα που πολέμησε στο Μογκαντίσου το 1993 και απαθανατίστηκε στην ταινία «Βlack Ηawk Down».


Αυτή τη φορά δεν υπήρχε χώρος για πειράματα. Ο πρόεδρος Ομπάμα ήθελε μια «έξυπνη» φονική μηχανή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με ευστροφία οτιδήποτε απρόοπτο της προέκυπτε σε ένα οίκημα γεμάτο πιθανές παγίδες αλλά και γυναικόπαιδα, μέσα σε μια πόλη γεμάτη στρατιωτικούς.
 
Οι υποψήφιες «Φώκιες» περνούν από τη σκληρότατη αρχική εκπαίδευση των αμερικανικών ΟΥΚ.


Κρατάει συνολικά ακόμη και 30 μήνες! Περιλαμβάνει μάλιστα την περίφημη «διαβολοβδομάδα», κατά την οποία κοιμούνται μόνο τέσσερις ώρες συνολικά!
 
Αφού συμμετάσχουν σε δεκάδες «κανονικές» αποστολές των Seals σε γη, αέρα και κυρίως θάλασσα, δηλώνουν εθελοντές για την «DevGru», όπως είναι ο επίσημος κωδικός της «Ομάδας 6».
 
Είναι αποδεδειγμένα οι καλύτεροι πολεμιστές των ΗΠΑ και του κόσμου. Και όμως, οι μισοί δεν τα καταφέρνουν, κόβονται.
 
Ανάμεσα στις ασκήσεις επιλογής είναι η πτώση με αλεξίπτωτο από δέκα χιλιόμετρα ύψος, η προσγείωση σε κινούμενο πλοίο που υποτίθε ται ότι βρίσκεται στα χέρια πειρατών, και η εξουδετέρωσή τους χωρίς να σκοτωθούν οι όμηροι.


Οπως λένε βετεράνοι που έχουν περάσει από την «Ομάδα 6», μόνον οι πραγματικοί πρωταθλητές, τα «καθαρόαιμα», τα καταφέρνουν: δεν αρκεί να έχεις ανεπτυγμένο το αίσθημα επιβίωσης, αλλά πρέπει να είσαι γνήσια ανταγωνιστικός. Γι΄ αυτό άλλωστε, από τις περίπου 2.500 «Φώκιες», μόνον οι 300 περίπου ανήκουν στην «Ομάδα 6» - άνδρες που στην πλειονότητά τους έχουν περάσει τα τριάντα.


«Σε έναν μαραθώνιο υπάρχουν αυτοί που τρέχουν για να τερματίσουν, αλλά ανάμεσά τους υπάρχει και ένας Κενυάτης που θέλει να ρίξει το ρεκόρ του ένα ολόκληρο λεπτό:μόνον έτσι μπορείς να μπεις στην ομάδα» λέει στο ΒΒC ένας «παλιός» Seal.
 
Ενας άλλος πρώην «Seal Τeam 6», ο 49χρονος Ράιαν Ζίνκε, πολιτειακός βουλευτής στη Μοντάνα σήμερα, είπε στους «Νew Υork Τimes» ότι «για να φθάσεις ως εκεί πρέπει να είσαι εκ φύσεως “ζόρικος”, υπερόπτης, αλαζονική προσωπικότητα.Μόνον έτσι μπορείς να αντέξεις».

Η εξυπνάδα, η προσαρμοστικότητα και η ψυχραιμία μπροστά στον κίνδυνο είναι τα σημαντικότερα εφόδια της «Ομάδας 6»: ο κάθε καλός στρατιώτης μπορεί να φέρει εις πέρας ένα σωστό σχέδιο, αλλά μόνον ένας έξυπνος μαχητής με επινοητικότητα και πρωτοβουλία μπορεί να «καθαρίσει» όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Κι όμως: όλη αυτή η πολυετής εκπαίδευση, ο φουτουριστικός εξοπλισμός, η «αυτοματοποιημένη» συνεργασία με το «ζευγάρι» και την ομάδα σου, δεν είναι αρκετά για να σε σώσουν από τις κακοτοπιές μιας μυστικής επιχείρησης.
 
Ακόμη και στη μεθοδικότατα οργανωμένη αποστολή για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν αρκετά πήγαν στραβά- με αποκορύφωμα την αχρήστευση ενός από τα ειδικά τροποποιημένα Stealth ελικόπτερα, το οποίο τελικά ανατινάχθηκε από τους κομάντος. Τι θα είχε συμβεί αν ο Μπιν Λάντεν διέθετε ισχυρότερη και πιο αποφασισμένη φρουρά; Αν το οίκημα περικυκλωνόταν από τον πακιστανικό στρατό; Αν ο Μπιν Λάντεν και η ακολουθία του διέθεταν εκρηκτικά και αποφάσιζαν να πεθάνουν σαν μάρτυρες;
 
Τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Οι «Φώκιες» μπήκαν και βγήκαν αλώβητες, αντιμετωπίζοντας την ελάχιστη δυνατή αντίσταση- μερικές ριπές αυτομάτου. Ολοι οι ενήλικοι άνδρες του σπιτιού σκοτώθηκαν. Οι υπόλοιποι άμαχοι επέζησαν και αφέθηκαν πίσω, για την πακιστανική αστυνομία και τους ντροπιασμένους ασφαλίτες της ΙSΙ. Τo φιάσκο του Μογκαντίσου δεν επαναλήφθηκε... Και οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι συγγενείς των θυμάτων της Νέας Υόρκης θα πίνουν για καιρό νερό στο όνομα των ανωνύμων «ηρώων».
 
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ (ΜΙΣΕΣ) ΑΛΗΘΕΙΕΣ
 
Τον ήθελαν οι Αμερικανοί νεκρό για να μην τον δικάσουν;
Τον σκότωσε σωματοφύλακάς του; Δόθηκε ή όχι «μάχη»; Γιατί δεν τον συνέλαβαν;Η άκρως απόρρητη επιχείρηση για την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν άφησε πίσω της νεκρούς,τραυματίες,μια κατεστραμμένη έπαυλη, ένα διαλυμένο ελικόπτερο,ένα άφαντο πτώμα (του ηγέτη της Αλ Κάιντα) και πάμπολλα αναπάντητα ερωτήματα.Ηταν ο αρχιτρομοκράτης άοπλος; Αντιστάθηκε και πώς; Τον ήθελαν οι Αμερικανοί νεκρό για να μην τον δικάσουν; Τον σκότωσε σωματοφύλακάς του για να μην πέσει στα χέρια των «απίστων»; Δόθηκε ή όχι «μεγάλη μάχη»; Νομικά είχαν δικαίωμα οι ΗΠΑ να τον εκτελέσουν;

1. Γιατί τον σκότωσαν αφού «ήταν άοπλος»;

Η εντολή του Λευκού Οίκου ήταν «να συλληφθεί ή να σκοτωθεί».Η Ουάσιγκτον έδωσε δύο διαφορετικές εκδοχές.Σύμφωνα με την πρώτη,έγινε 40λεπτη μάχη μεταξύ των κομάντος και των σωματοφυλάκων του Μπιν Λάντεν στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.Λίγες ημέρες αργότερα ανασκευάστηκε η εκδοχή αυτή: ο Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος αλλά αντιστάθηκε στη σύλληψή του- πώς όμως μπορούσε να αντισταθεί αν δεν είχε όπλο;«Αν είχε παραδοθεί,θα τον συλλαμβάναμε ζωντανό» δήλωσε προεδρικός σύμβουλος προσπαθώντας να αποσείσει τις κατηγορίες περί «εξωδικαστικής δολοφονίας».Πακιστανικά ΜΜΕ γράφουν ότι τον σκότωσε σωματοφύλακάς του για να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Αμερικανών.


2. Πού ήταν η περίφημη φρουρά του;

Σύμφωνα με τους «Νew York Τimes»,που επικαλούνται πηγή της CΙΑ,μόνον οΑμπού Αχμέντ αλ Κουβέιτι (ο έμπιστος «ταχυδρόμος» του Οσάμα,μέσα από την παρακολούθηση του οποίου υποτίθεται ότι έφθασαν οι Αμερικανοί στα ίχνη του φυγάδος) άνοιξε πυρ κατά των επιτιθεμένων στην αρχή της επιχείρησης.Οι φόβοι των SΕΑLS ότι θα αντιμετώπιζαν βαριά όπλα,παγιδευμένες πόρτες και γυναίκες ή άνδρες «καμικάζι»,ζωσμένους με εκρηκτικά,δεν επαληθεύτηκαν.Στις φωτογραφίες των νεκρών ανδρών,που φέρεται ότι τράβηξε πακιστανός αξιωματικός,δεν διακρίνονται όπλα.Είναι δυνατόν ο πιο καταζητούμενος άντρας στον κόσμο να μη διέθετε ισχυρή φρουρά; Τόσο σίγουρος ένιωθε άραγε στο Αμπονταμπάντ,στην καρδιά των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων,δίπλα στη Στρατιωτική Ακαδημία της χώρας;


3. Τον «πούλησε» το παρακράτος του Πακιστάν;

Ο Οσάμα δεν κρυβόταν ούτε σε σπηλιά ούτε σε τρύπα σαν τονΣαντάμ Χουσεΐν.Χρόνια τώρα πολλοί πίστευαν ότι απολάμβανε από την πρώτη στιγμή την προστασία των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών,της διαβόητης ΙSΙ,με την οποία άλλωστε συνεργάστηκε στενά επί δεκαετίεςπρώτα στον πόλεμο κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, μετά στη δημιουργία των Ταλιμπάν,που αποτελούν 100% πακιστανικό κατασκεύασμα.
 
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν το βαθύ (παρα)κράτος του Πακιστάν,που εξαρχής έπαιζε διπλό παιχνίδι, αποφάσισε κάποια στιγμή τους τελευταίους μήνες να «πουλήσει» τον Οσάμα στον Ομπάμα ή αν όντως αγνοούσε την επιχείρηση.


4. Είχαν δικαίωμα οι ΗΠΑ να εκτελέσουν τον Μπιν Λάντεν;

Πολλοί κατηγορούν την Ουάσιγκτον ότι ξεπέρασε τα όρια αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αστυνομικού,του δικαστή και του εκτελεστή τού Νο 1 εχθρού της.O πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτδήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στον αραβικό κόσμο σε μια περίοδο αναταραχής στην περιοχή.«Ηταν ξεκάθαρα μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου»δήλωσε.


Επίσης η υπάτη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάιτόνισε ότι«οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο».
 
ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
 
«Οι Ιlluminati», λέει, «τον πρόσφεραν ανθρωποθυσία»
Φούντωσαν για τα καλά τα απίθανα σενάρια, παλaιά και καινούργια, γύρω από τον ιδρυτή της Αλ ΚάινταΟι αντικρουόμενες εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη τη νύχτα που σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν,η άρνηση του Λευκού Οίκου να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της σορού του και κυρίως η πλήρης απουσία κινηματογραφικών ντοκουμέντων της όλης επιχείρησης τροφοδοτούν πληθώρα θεωριών συνωμοσίας,παλαιότερων και καινούργιων.Οι περισσότερες από αυτές εκπορεύονται κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.Ιδού μερικές:
 
Ο Μπιν Λάντεν γνώριζε πού έκρυβε η Αλ Κάιντα το μυστικό πυρηνικό της όπλο και τον σκότωσαν για να μην το αποκαλύψει.
Ο ακροδεξιός παρουσιαστής του καναλιού Fox Νews Γκλεν Μπεκ κατηγορεί τον Ομπάμα ότι προσπαθεί να προκαλέσει μια πυρηνική τρομοκρατική επίθεση. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο αρχιτρομοκράτης συνελήφθη ζωντανός και τον κρύβουν για να τον ανακρίνουν ή να τον προστατεύσουν.
 
Οι Ιlluminati (πεφωτισμένοι) είναι εκείνοι που τον πρόσφεραν στον Θεό σαν... ανθρωποθυσία.Η αμερικανική ιστοσελίδα mystery of the iniquity, που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στους δρυίδες και στη μασονία, θεωρεί «ύποπτο» το ότι τόσο ο θάνατος του Μπιν Λάντεν όσο και η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ ανα κοινώθηκαν 1η Μαΐου. «Η Πρωτομαγιά είναι ηδεύτερη πιο σημαντική γιορτή για τους Ιlluminati» αναφέρει. «Ανθρωποθυσία απαιτείται τη μέρα αυτή» - και τι... καλύτερο από το να θυσιαστεί ένας αρχιτρομοκράτης;


Είχε σκοτωθεί χρόνια πριν και το πτώμα του διατηρούνταν κατεψυγμένο ως πιθανό όργανο προπαγάνδας.
 
Αυτό ισχυρίζεται ο αμερικανός παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής Αλεξ Τζόουνς που επικαλείται πηγή από τον Λευκό Οίκο, η οποία υποτίθεται ότι του δήλωσε το 2002 ότι ο Μπιν Λάντεν «πέθανε και είναι κατεψυγμένος, κυριολεκτικά κατεψυγμένος,και θα αποψυχθεί κάποια στιγμή στο μέλλον». Λέει επίσης ότι το 2003 η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ολμπράιτ «είχε παραδεχθεί» ότι ο αρχιτρομοκράτης είχε σκοτωθεί.


Ακόμη και η ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου του αποτέλεσε αφορμή για θεωρίες συνωμοσίας.
 
Σύμφωνα με μία που αναπαράγεται κατά κόρον από αμερικανικά μέσα, ο Ομπάμα επέλεξε με εκδικητικά κριτήρια την ώρα που βγήκε για να ανακοινώσει το «κοσμοϊστορικό» γεγονός στον αμερικανικό λαό ώστε να σπρώξει εκτός ραδιοκυμάτων το ριάλιτι «Celebrity Αpprentice» που παρουσιάζει κάθε Κυριακή βράδυ ο Ντόναλντ Τραμπ, ανταγωνιστής του προέδρου.
 
Σκοτώθηκε αλλού και μεταφέρθηκε στο Πακιστάν ως πρόσχημα για αμερικανική εισβολή στη χώρα.Αυτό έγραψε η πακιστανική εφημερίδα «Αusaf» επικαλούμενη τη μαρτυρία απόστρατου στρατιωτικού. «Οι ΗΠΑ επινόησαν αυτό το σενάριο διότι έχουν την πρόθεση να επεκτείνουν τον πόλεμο του Αφγανιστάν στο Πακιστάν και να κατηγορήσουν το Πακιστάν προκειμένου να λάβει την άδεια ο στρατός τους για να εισβάλει στη χώρα».
 
Ηταν πράκτορας των Αμερικανών και τον σκότωσαν για να μη γίνει αυτό γνωστό.
«Η Δύση ήταν πολύ ικανοποιημένη από τη δράση του Μπιν Λάντεν τα τελευταία χρόνια»είπε ο Τζαβάντ Τζαχανγκιρζαντέχ, μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ιράν. «Τώρα η Δύση αναγκάστηκε να τον σκοτώσει για να αποφύγει την πιθανή διαρροή πληροφοριών,πληροφορίες που είναι πιο πολύτιμες και από χρυσάφι».

Των Γ. ΤΣΙΑΡΑ και ΤΑΝΙΑΣ ΜΠΟΖΑΝΙΝΟΥ
 
Πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: